Stekt citronströmming med tunnbröd och lök

4

Du behöver

  • 20 st strömmingar
  • Marinad:
  • 2 st pressade citroner
  • 1 msk socker
  • 1 knippa hackad dill

Panering:

  • 1 dl rågmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 8 st tunnbröd
  • 16 st färskpotatisar, kokta och skivade
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 75 g riven lagrad ost, herrgård
  • 10,5 dl gräddfil
  • salt, peppar
  • smör eller margarin

Gör så här

  1. Rensa och skölj strömmingarna. Blanda ihop marinaden. Lägg i fisken och häll på vatten så det täcker. Låt ligga och dra i någon timme.
  2. Blanda rågmjöl och salt. Vänd strömmingarna i blandningen och stek gyllenbruna i smör.
  3. Smöra tunnbröden, lägg på alla övriga ingredienser och rulla ihop det hela.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept