Rot brot fisk

4

Du behöver

  • 600 g havskatt
  • 8 st mandelpotatisar
  • 1 st medelstor fänkål
  • 100 g rödbetor
  • 10 cm gurka (1 dl tärnad)
  • 2 skivor grovt bröd
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk hackad gräslök
  • smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • basilika till garnering

Gör så här

  1. Dela fänkålen i 8 klyftor, bryn i smör och slå på vatten så att klyftorna täcks. Salta, peppra och bräsera tills fänkålen blir mjuk. Skala och halvera potatisarna. Gör likadant som med fänkålen.
  2. Skala rödbetorna och hyvla dem tunt. Smörslunga dem i en kastrull och tillsätt lite vatten. Salta, peppra och låt småputtra några min.
  3. Dela fisken i 4 portionsbitar och stek i smör. Salta, peppra och låt vila i pannan ca 5 min.
  4. Dela bröden i snibbar och rosta dem vackert gyllenbruna i ugn. Rosta även solrosfröna i ugn eller torr stekpanna.
  5. Skala och fintärna gurkan, salta lätt. Gör en vinägrett på olivolja, vitvinsvinäger, salt, vitpeppar och gräslök.
  6. Uppläggning: Fördela potatis, fänkål, brödsnibbar och gurktärningar på portionstallrikar. Lägg fisken
  7. Ovanpå och skeda vinägretten runt. Strö över solrosfröna och garnera med basilika. Servera rödbetorna med lite av vinägretten vid sidan av.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept