Olivstekt rödtunga med rotfruktsblandning

4

Du behöver

  • 4 st dubbelfiléer av rödtunga (à ca 160 g)
  • 100 g gröna oliver, hackade
  • 100 g svarta oliver, hackade
  • smör
  • salt och nymalen vitpeppar

Tillbehör:

  • 4 st potatisar, skalade och tärnade
  • 2 st små squashfrukter, tärnade
  • smör
  • 1 dl gräslök, finhackad + några strån till garnering
  • 2 st citroner, pressade
  • 4 dl matolja
  • 1 st gul lök, finhackad
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra rödtungsfiléerna på båda sidor. Vik ihop dem på längden och stek dem i smör 3 min. Vänd och tillsätt oliverna. Låt det hela småsteka 3 min även på denna sida.
  2. Tillbehör: Gör en rotfruktsblandning genom att bryna potatisen i en klick smör. Tillsätt squashen och den hackade gräslöken och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Gör en citronvinägrett genom att blanda citronsaft och matolja. Tillsätt löken och salta och peppra.
  4. Vid serveringen, fördela rotfruktsblandningen på portionstallrikar. Lägg en rödtunga ovanpå och strö oliverna runt. Skeda över citronvinägretten och garnera med några gräslöksstrån.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept