Krabbkakor med gräslökssås

4

Du behöver

  • 1 burk krabbkött
  • 400 g laxfilé
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 st ägg
  • salt, peppar
  • smör eller margarin
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 st bifftomater, skivade
  • 400 g kokt färskpotatis
  • gourmetsalt

Gör så här

  1. Grovhacka krabban och laxen. Blanda med rödlök, koriander och ägg. Salta och peppra. Forma till 4 krabbkakor och stek dem gyllenbruna i matfettet. Ta upp kakorna och varmhåll.
  2. Fräs löken och tillsätt vispgrädden. Koka upp och låt koka till en simmig sås. Tillsätt gräslöken. Salta och peppra.
  3. Dela potatisen på mitten. "Sväng" den i lite smör i en panna. Salta med gourmetsalt.
  4. Lägg potatisen på tallriken. Fördela tomatskivorna ovanpå och lägg på krabbkakorna. Slå över såsen och
  5. Garnera med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept