Honungspenslat fläskfiléspett med päronchutney

4

Du behöver

  • 600 g fläskfilé i 4 bitar
  • 16 st träspett
  • 8 msk honung
  • 4 st potatisar
  • 4 msk olja
  • smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Päronchutney:
  • 2 st päron, skurna i tärningar
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl socker

Limesås:

  • 2 st limefrukter
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite socker

Gör så här

  1. Putsa fläskfiléerna fria från hinnor och senor. Skär var och en av dem i 4 bitar på längden och trä upp dem på spett som kapats till lagom längder för pannan. Stek spetten i smör, salta och peppra och ringla över honungen.
  2. Tvätta potatisarna och skär dem i cm-tjocka skivor. Pensla skivorna med olja och grilla dem i grillpanna till ett vackert mönster. Låt dem ev. gå efter i ugnen på 175° i 5 min.
  3. Päronchutney: Fräs päron och lök i en kastrull. Tillsätt vinäger och socker och låt det hela koka ihop i 5 minuter.
  4. Limesås: Riv skalet av 1 limefrukt, halvera båda och pressa ur saften. Blanda skal och saft med grädden och koka upp. Salta och peppra och balansera med lite socker.
  5. Vid serveringen, fördela potatisskivorna på portionstallrikar och arrangera fläskfiléspetten vackert bredvid. Skeda upp päronchutneyn och ringla limesåsen runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept