Gratinerade havskräftor med potatispurjo

4

Du behöver

  • 16 st havskräftor
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g dill, hackas
  • 2 msk vitt vin
  • 2 st bakpotatisar, skalas och tärnas
  • 1 st purjolök, strimlas
  • smör att bryna i
  • 1 st rödlök, strimlad
  • 2 msk fransk senap
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Dela havskräftorna på längden och lägg på varm ugnsplåt. Blanda crème fraiche, dill, dragon och vitt vin. Salta och peppra. Salta även lite på havskräftorna. Lägg på crème fraicheblandningen så att kräftorna täcks. Sätt in i ugnen på 175 grader i 10 minuter.
  2. Bryn potatis och purjolök i smör. Tillsätt rödlöken och sväng runt. Salta, peppra och skeda ner senapen.
  3. Vid servering: Lägg potatis- och purjolöksblandningen mitt på varje tallrik. Lägg kräftorna runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept