Getostgratinerad torskfilé

4

Du behöver

  • 4 st benfria torskfiléer à 160 g (helst rejäla ryggbitar med skinn)
  • 4 skivor fransk getost à ca 40 g
  • 2 st mogna tomater
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 8 st cornichonger (små inlagda gurkor)
  • 4 st potatisar, kokta och skalade
  • 2 st gula paprikor
  • 1 st gul lök
  • 12 st medelstora romansalladsblad
  • smör att steka i
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Se till att torskbitarna är helt benfria. Stek i smör på den ena sidan, salta och peppra. Vänd och ställ in i 200° ugn i 10 minuter. Tag ut och lägg på getosten. Gratinera ytterligare 2 minuter i ugnen.
  2. Tomatsalsa: Kärna ur och skala ev tomaterna. Skär dem i mindre bitar. Strimla rödlöken och finhacka vitlöksklyftorna. Skiva cornichongerna och blanda alltsammans med vinäger och olivolja. Salta och peppra.
  3. Paprikapotatis: Skiva potatisarna och tärna paprikorna. Hacka den gula löken och fräs tillsammans med paprikatärningarna i smör. Tillsätt potatisen och låt den bli varm. Salta och peppra.
  4. Fördela potatisblandningen på tallrikar och lägg torsken ovanpå. Skeda upp tomatsalsan och garnera med salladsbladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept