Fylld sjötunga med gurknudlar och citronsmör

4

Du behöver

  • 4 st sjötungor à 280 g, flådda och utan huvuden
  • 8 st tomater (ca 800 g)
  • 2 st rödlökar (ca 200 g)
  • 400 g broccoli
  • 400 g gurka
  • 2 st citroner + några klyftor till garnering
  • 240 g smör + att steka i och värma gurka i
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Stek sjötungorna på ovansidan i smör tills de fått fin färg. Vänd dem, salta och peppra på andra sidan och låt den gå efter i 200° ugn i 10 minuter. Tag upp och bena ur.
  2. Fyllning: Snitta tomaterna och tag bort fästet. Skålla, skala och kärna ur dem. Skär dem i mindre bitar. Dela broccolin i mindre buketter och blanchera i lättsaltat vatten. Strimla rödlöken och bryn i smör. Tillsätt tomat och broccoli, salta och peppra. Fyll sjötungorna med grönsaksblandningen och håll varmt.
  3. Gurknudlar: Skär långa band av gurkan med potatisskalare. Värm dem i en klick smör. Salta och peppra.
  4. Citronsmör: Riv skalet på citronerna och pressa ur saften. Blanda 240 g smör i en kastrull tillsammans med citronsaften och 1,25 dl vatten. Koka upp och tillsätt det rivna citronskalet. Salta och peppra.
  5. Lägg upp sjötungorna på tallrikar och fördela gurknudlarna ovanpå. Slå över citronsmöret och garnera med citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept