Pomme d'Alf

4

Du behöver

  • 2 st äpplen
  • 1 dl socker
  • 1 burk kesella
  • 1 st lime, saften och det rivna skalet
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • smör att grädda crèpes i
  • citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl, ägg och mjölk till en crèpesmet. Grädda 4 crèpes. Rör ner saft och rivet skal av limefrukten i kesellan. Smaksätt med florsocker. Fördela kesellasmeten på crèpsen och rulla ihop till fina avlånga paket.
  2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Koka upp 1 dl vatten med 1 dl socker och låt puttra tills det blir gyllenbrunt. Lägg i äppelklyftorna och låt dem gå med i 1/2 min. Slå på 1/2 dl vatten mot slutet för att få karamelliseringen att avstanna.
  3. Uppläggning: Dela varje crèpe i 3 delar och ställ på högkant i portionstallrikar. Lägg äppelklyftorna ovanpå, ringla karamellsåsen runt och garnera med lite strimlad citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept