Vitlöksbräserat kycklingbröst med brynta champinjoner och äpple- och gurksallad

4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst à 150 g
  • 100 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 200 g champinjoner

Äpple- och gurksallad:

  • 2 äpplen
  • 100 g gurka
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 dl olivolja

Varm ört-crème fraîche:

  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn kycklingen i smör och tillsätt vitlök och ingefära. Lägg i champinjonerna, slå på buljongen och bräsera tills kycklingen är färdig.
  2. Tärna äpple och gurka fint. Blanda med vinägern och oljan. Salta och peppra.
  3. Ljumma på crème fraîchen lite försiktigt. Tillsätt örterna. Salta och peppra.
  4. Lägg upp kycklingen på tallriken. Lägg på champinjonerna och slå på lite sky.
  5. Lägg gurksalladen ovanpå. Slå på såsen och garnera med en liten färsk ört.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept