Torskburgare med Caesardressing, paprika och bacon

Du behöver

  • 4 bitar torskfilé à 150 g
  • 1 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 st citron, det raspade skalet
  • smör
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 4 st grova frallor
  • 2 st paprikor (skärs i fjärdedelar)
  • 200 g skivad bacon

Caesardressing:

  • 1 st ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 1 st sardellfilé
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk riven parmesanost
  • 2 dl olja
  • salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Citronraspet blandas med ströbrödet. Torsken dubbelpaneras i mjöl, ägg och ströbröd. Torsken saltas och peppras och steks i smör.
  2. Frallorna delas och rostas. Baconet och paprikan steks. Ingredienserna till dressingen blandas ihop.
  3. Burgaren läggs ihop.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept