Rimmad kolja med pepparrot, citron/kaprissmör och rostade rödbetor

4

Du behöver

  • 600 g koljafilé
  • 8 små rödbetor
  • 2 citroner
  • 4 msk kapris
  • 100 g smör
  • färskpotatis till 4 personer
  • 10 cm pepparrot
  • socker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Bena ur koljafilén, strö över salt, socker och vitpeppar. Låt stå i 10 min. Koka
  2. Sakta i 3 min i lättsaltat vatten.
  3. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem långsamt i smör så att de blir mjuka och
  4. Får fin färg. Salta och peppra.
  5. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda med smör och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  6. Riv pepparroten.
  7. Servera koljan med tillbehören och nykokt färskpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept