Räksallad med örtcitronette och tortillatoast.

Du behöver

  • 400 g räkor, skalade
  • 200 g potatis
  • 8 tortillas
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl blandade örter, t ex timjan, citronmeliss, rosmarin
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 stor gul lök
  • 200 g vällagrad ost, t ex prästost
  • 100 g romansallad
  • 100 g champinjoner
  • 100 g haricot vertes
  • 100 g vårlök
  • smör och olja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka potatisarna. Skala räkorna. Raspa av citronskal i en skål. Pressa ner
  2. Citronsaften. Ha i olivolja (4 delar olja, en del citronsaft). Hacka och
  3. Blanda ner örterna i citronoljan. Skiva ost över tortillan. Skiva tomat och
  4. Lök tunt. Lägg skivorna ovanpå osten. Avsluta med ytterligare ost och lägg
  5. På ytterligare en tortillaskiva. Stek 2 minuter på var sida i smör. Lägg upp
  6. Salladen på ett fat. Strimla rödlök och chaminjoner och lägg ovanpå. Strimla
  7. Vårlöken och blanchera tillsammans med haricot vertes någon minut i saltat
  8. Vatten. Slå av kokvattnet. Häll räkorna i en skål. Blanda ner alla
  9. Grönsakerna utom salladen. Häll över örtcitronetten. Blanda ner vårlök och
  10. Haricots vertes. Dela tortillan. Lägg upp på ett fat. Skala potatisen och
  11. Dela den i mindre bitar. Blanda med salladen och servera tillsammans med
  12. Räkröran och tortillan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept