Räkor på romansallad med sesamrostade rotsaker

Du behöver

  • 400 g räkor
  • 2 dl finhackad rödlök
  • 2 dl finstrimlade sockerärtor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl hackad krasse
  • salt och vitpeppar
  • 8 fina romansalladsblad
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 200 g jordärtskocka
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk solrosolja
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk svarta sesamfrö

Gör så här

  1. Blanda räkor, rödlök, sockerärtor, matlagningsyoghurt och krasse. Salta och peppra.
  2. Skala och skär rotsakerna i stora bitar. Vänd upp med oljorna och rosta i ugn, 200 grader, tills de får fin färg. Salta och peppra.
  3. Lägg upp rotsakerna på tallrik. Strö över sesamfrö.
  4. Lägg på romansalladsbladen. Lägg räkröran ovanpå. Garnera med krasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept