Potatis- och pourjlöksoppa med fylld paprika

4

Du behöver

  • 200 g potatis
  • 200 g purjolök
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • smör och olja
  • salt och peppar
  • 4 små paprikor
  • 200 g savoykål
  • 200 g broccoli
  • 1 morot
  • 8 skivor bacon
  • 100 g kryddkrasse
  • 100 g alfagroddar
  • salt och peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär av roten på purjon. Dela den på längden och skölj noga. Dela purjon i
  2. Stora bitar. Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Ha smör och olja i
  3. En kastrull. Bryn lätt.Häll på mölk och grädde och koka mjukt, ca 10 minuter. Strimla lite grön purjo och ha i mot slutet (för färgens skull). Mixa soppan slät.
  4. Skär av ändarna på paprikorna. Spara ändarna. Kärna ur paprikorna och lägg
  5. I en form. Salta och ha på lite olivolja. Baka i ugnen i 225 grader, ca 10
  6. Minuter. Skär paprikaändarna, broccoli och savoykål i rätt små bitar. Slanta
  7. Morötterna och rosta grönsakerna i olivolja i en stekpanna. Fyll paprikorna
  8. Med grönsaksblandningen. Lägg baconskivorna mellan hushållspapperark på en tallrik och laga krispiga i microvågsugn 3 1/2 min på full effekt. Allt fett ska vara borta. Fördela soppan på fyra tallrikar. Lägg en paprika i varje talltik och garnera med baconskivor, krasse och groddar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept