Kycklinggryta med lime och kokos och mozarellaost

4

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 2 rödlökar
  • 100 g champinjoner
  • 1 lime, skal och saft
  • 5 dl kokosgrädde
  • 2 små bagetter
  • 1 bit mozarella à 150 g
  • 2 tomater
  • 1 timjankvist, finhackad
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar. Salta och peppra. Stek dem lite försiktigt i olja.
  2. Skär och skölj purjon och skala och dela morötterna. Blanda ner i
  3. Kycklinggrytan. Hacka lök och champinjoner och lägg ner i grytan mot
  4. Slutet. Ha i limeskal och limesaft. Salta och peppra. Blanda ner
  5. Kokosgrädden och låt småputtra i ca 5 minuter. Skär ner mozarellan, hacka rödlöken och tärna tomaterna. Blanda ihop i en skål. Ha på timjan och salt och ringla över lite olivolja. Dela bagetterna på längden och stek dem på båda sidor i olivolja.
  6. Lägg mozarellaröran på brödet och servera tillsammans med kycklinggrytan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept