Kryddstekt kalv med varm mandelpotatissallad och vitpepparsky

4

Du behöver

  • 4 bitar kalvfilé à 150 gram
  • mixad kryddblandning av fänkål, anis och chili
  • 200 gram kokt mandelpotatis
  • 2 röd paprika, skärs i bitar och bakas 20 minuter i 200 gradig ugn
  • 1 rödlök, strimlas
  • 200 gram haricots verts, kokas 3 minuter i saltat vatten
  • 200 gram sockerärtor, kokas 1 minut i saltat vatten
  • ruccolasallad
  • gräslök
  • 4 dl kalvfond
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Vänd kalven i kryddorna. Stek långsamt i smör. Låt vila.
  2. Dela potatisen på mitten och stek gyllenbrun. Blanda potatisen med paprika, rödlök, haricots verts och sockerärtor. Koka ihop kalvfonden. Red av. Smaksätt med vitpeppar. Lägg upp potatissalladen på en tallrik. Lägg på kalven. Garnera med lite ruccolasallad. Slå på såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept