Juldoftande rådjurstournedos m Karl Johanscanneloni

4

Du behöver

  • 600 g rådjursytterfilé
  • smör
  • salt, peppar
  • nejlika, kardemumma, kanel
  • 4 st mangoldblad
  • 400 g mandelpotatis
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • 4 st små Karl Johansvampar (champagnekorkar) el större
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl rött vin
  • 4 dl viltsky eller kalvsky
  • färsk rosmarin

Pastadeg:

  • 200 g mjöl
  • 2 st ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 1 dl durumvetemjöl

Gör så här

  1. Börja med att köra degen, kyl den.
  2. Koka potatisen mjuk och pressa den. Stek fina skivor av svampen i smör och krydda väl. Tillsätt hackad lök och finskuren vitlök, blanda med potatisen och kyl ner. Kavla degen supertunn och fyll med potatismassan, forma som rör. Lägg i smord form och pensla med olivolja. Grädda ca 15 minuter i ugn, helst med lite ånga.
  3. Sås: Fräs hackad syltlök i smör, häll i vin och koka ner. Slå sedan i sky och skuren rosmarin. Koka ihop ytterliagre och smaka av med saltoch peppar.
  4. Kryddorna till köttet köres i kvarn eller mortel. Grilla köttet helt och rulla det sedan i kryddblandningen. Rulla in i mangoldbladen och sedan i folie. Baka sakta i ugn på ca 175° i ca 10 minuter. Ta ut och låt köttet vila. Skär i tournedosbitar och servera med sås och canneloni.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept