Halstrad lax med sparris och avacadoröra

4

Du behöver

  • 4 laxbitar à 150 g
  • 1 knippa sparris
  • 2 avocado
  • 1 rödlök
  • 1 citron, saft och skal
  • 4 potatisar
  • 1 purjolök
  • 2 palsternackor
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Dela avocadon och ta bort skalet. Skär i grova bitar och lägg i en skål. Finhacka rödlök och riv över citronskal och blanda
  2. Ner i avocadoskålen. Skär av rotändarna på sparrisarna och skala. Lägg ner dem hela i en vid kastrull och koka någon minut i saltat vatten. Dela
  3. Därefter sparrisen i 2 cm-bitar. Häl över citronsaft och olivolja och blanda
  4. Ihopmed avocadon.
  5. Krydda laxen med salt och peppar och stek ca 2 minuter på var sida i en torr
  6. Panna. Sätt in pannan i ugnen ca 6-7 minuter. Skiva purjolöken. Skala
  7. Potatisen och skiva den tunt. Skiva palsternackan. Stek grönsakerna mjuka i smör ca 5 minuter. Lägg en laxbit på varje tallrik, de mjuka grönsakerna vid
  8. Sidan om och till slut sparris- och avocadosalsan vid sidan om och på laxen
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept