Halstrad lax med örtsmör och rostade grönsaker

4

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 150 g
  • 100 g smör
  • 1 msk hackad körvel
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad basilika
  • 1 msk hackad dragon
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 4 st kokta potatisar
  • 8 st sticklökar
  • 4 st kokta jordärtsskockor
  • 8 hela vitlöksklyftor
  • 1 st morot, skivas
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Laxen halstras i stekpanna och saltas och peppras.
  2. Samtliga ingredienser blandas till örtsmöret.
  3. Ingredienserna till de rostade grönsakerna läggs på en plåt och får rosta i ugn på 175 grader i 15 minuter.
  4. Grönsakerna läggs på tallrik, laxen ovanpå och smöret klickas över. Rätten garneras med lite fina örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept