Grillad kyckling med varm lök- och potatissallad

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst à 150 g
  • 2 msk solrosolja
  • 8 st kokta medelstora potatisar, skivas
  • 2 st rödlökar, skärs i strimlor
  • 2 st gula lökar, skärs i strimlor
  • 2 msk smör
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • BBQ-sås:
  • 1 msk koncentrerad apelsinsaft
  • 3 msk chilisås
  • 2 msk sirap
  • 1 msk worcestershiresauce
  • 1 tsk vinäger, eller annan syra i form av t ex citron eller lime
  • 1 st röd paprika, skärs i mindre bitar
  • 1 st gul lök, hackas
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Kycklingbrösten penslas med olja och saltas och peppras. Brösten grillas sedan ca 3 minuter på varje sida. Är brösten tjocka måste man köra dem några minuter i 150 gradig ugn.
  2. Potatisen, rödlöken och den gula löken fräses i smör och saltas och peppras.
  3. Löken och paprikan till BBQ-såsen fräses i olivoljan. De övriga ingredienserna tillsätts och det hela får puttra några minuter. Såsen saltas.
  4. Potatissalladen läggs på tallrik. Kycklingen skärs upp och läggs ovanpå. Såsen slås runt om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept