Couscous med räkor, paprikavinegrette och bräserad rödlök

4

Du behöver

  • 5 dl couscous
  • 5 dl vatten
  • 2 rödlökar
  • 1 röd paprika
  • 1 dl olivolja
  • 0,25 dl vinäger
  • 400 g räkor, skalade
  • 2 msk smör
  • 200 g rättika
  • 200 g broccoli
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl lättcremefraiche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och skär en rödlök och paprikan i bitar. Häll 1 dl olivolja och 1/4 dl
  2. Vinäger i en kastrull. Lägg i lök och paprika och låt koka tills paprikan
  3. Blivit mjuk. Skala den andra rödlöken, men låt roten sitta kvar. Dela den i
  4. Delar och stek i smör. Slå av överflödigt fett när löken fått fin färg.
  5. Häll i lite vatten i pannan och och låt sjuda under lock några minuter. Koka
  6. Upp 5 dl vatten. Lägg i 5 dl couscous. Ha i en klick smör och salt. Ta av
  7. Från värmen, lägg på ett lock och låt stå och svälla. Skala och strimla rättikan fint. Lägg strimlorna i kallt vatten så att de blir krispiga. Skär broccolin i små bitar. Fräs dem i olivolja i en panna. Blanda ner creme fraiche i den färdiga couscousen och ha i räkor och broccoli. Salta och peppra och blanda väl. Mixa paprikavinegretten slät. Sila genom finmaskig sil. Lägg upp
  8. Couscousblandningen tillsammans med rödlök och ringla vinegretten över.
  9. Garnera med rättikastrimlor smaksatta med lite citronsaft, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept