Fylld fläskfilé på aztekiskt vis

Fylld fläskfilé på aztekiskt vis
Foto: TV4

Fylld fläskfilé på aztekiskt vis

Av: Anders - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 min

Precis som aztekerna kombinerar denna rätt chili och choklad i fyllningen av fläskfilén.

Dryckestips från Anders
Kiviks Gravenstein (nr 97992) Alkoholfritt , 33 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner

Kött

  • 600 g fläskfilé, putsad
  • 6 skivor rökt skinka

Fyllning

  • 15 g mörk choklad, finhackad
  • 50 g parmesanost, nyriven
  • 70 ml olivolja (av god kvalitet)
  • 2-3 msk chipotlepasta (beroende på önskad styrka)
  • 30 g honung
  • 1 nypa flingsalt
  • 1-2 krm svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  2. Lägg ett snitt med ett mycket vass kniv längs med fläskfiléns ena kant.
  3. Vik ned den ”flik” som bildas, och lägg ytterligare ett snitt under denna.
  4. Var försiktig så att du inte skär igenom köttet så att ett hål bildas.
  5. Fortsätt denna process med att lägga ett snitt och vika ner kanten tills hela filén har ”rullats ut” till en platt bit.
  6. Lägg skinkskivorna på fläskfilén och bred sedan ut fyllningen ovanpå.
  7. Rulla ihop filén igen och bind ihop med snören.
  8. Bryn filén hastigt så att den får stekyta, och tillaga sedan i ugn på 150 grader till en innertemperatur på 70 grader.
  9. Ta ut ur ugnen och låt vila inlindad i folie minst 10 minuter.