Avokadosallad

Avokadosallad
Foto: TV4

En frisk och färgglad förrätt med fräsch avokado, sälta från bacon, och god dressing.

Dryckestips från Anders
Kiviks Gravenstein (nr 97992) Alkoholfritt , 33 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


4 oktober 2011
Visa mer

Du behöver

Sallad

  • 4 nävar bladspenat
  • 4 nävar ruccolasallad
  • 3 dl röda pärl- eller körsbärstomater, grovt skurna
  • 2 st avokado, halverade och urgröpta
  • 6 bitar bacon, knaperstekt och finhackad
  • 50 g pinjenötter, rostade

Dressing

  • 15 g socker
  • 20 g honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 msk Worcestershire-sås
  • 2 msk sweet chili-sås
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp.
  2. Låt puttra i 15 minuter.
  3. Lägg upp ett lager bladspenat på varje tallrik och därefter ett lager ruccolasallad.
  4. Blanda tomatsorterna och bred ut i mitten av varje tallrik.
  5. Skiva avocadohalvorna och bred ut i en ”solfjäder” ovanpå tomaterna.
  6. Skeda upp dressingen över salladen.
  7. Strö finhackad bacon och pinjenötter över salladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept