Ingefärsmarinerad scampi

Från Köket

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 20 st scampistjärtar
  • 15 st champinjoner (färska)
  • 1 st gul lök
  • Marinad:
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Pilaffris:

  • 1 st fänkål
  • 2 msk smör
  • 2 dl ris
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda marinaden först: Olja, vitlök, ingefära och peppar. Marinera scampin däri och låt stå en stund.
  2. Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs detta. Tillsätt scampin och fortsätt fräsa. Häll i marinaden och låt det hela puttra tillsammans.
  3. Under tiden kokas det anisdoftande pilaffriset. Fräs fänkål i små tärningar i smör, häll i riset och rör runt. Häll i vatten och salt och koka som vanligt ris i ca 18 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept