Heta tigerräkor med thaisallad

Från Köket

Räkorna i receptet kan ersättas av vanliga räkor om du ökar mängden.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 st tigerräkor eller stora räkor
  • 2 msk hot chili
  • 2 dl kycklingfond
  • 2 msk strimlad schalottenlök
  • 3 msk sweet chili
  • 1 msk oystersås
  • 0,5 msk citronsaft
  • 2 msk maizena
  • salt, peppar
  • 1 st strimlad rättika
  • 1 st röd chili i små tärningar
  • 2 st finstrimlade pac soy
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk limejuice
  • 1 krm sesamolja

Korianderkesella:

  • 1 dl kesella gourmet
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk finstrimlad koriander
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skala scampin (tigerräkorna) och skär snitt längs med ryggen. Marinera i hot chili, helst över natten.
  2. Koka ihop kycklingfond, schalottenlök, sweet chili, oystersås och citronsaft.
  3. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek scampin i lite olja, slå på såsen och koka ihop tills det blir simmigt.
  5. Strimla rättikan tunt och spola i vatten, tärna chilin fint. Skär gräslöken tunt och strimla pac soy.
  6. Blanda soja, honung, limejuice, sesamolja samt salt och peppar.
  7. Vänd grönsakerna i dressingen.
  8. Blanda till korianderkesellan.
  9. Gör en boll av salladen och lägg på tallriken. Lägg scampin på tallriken och slå såsen över.
  10. Servera kesellan (alt. Valio) vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept