Zabaione med färska bär

Zabaione
Foto: tv4

Zabaione med färska bär

Av: Anders - Stockholm hälsa

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

20 min

Italiens nationaldessert Zabaione på marsalavin och med färska bär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Nivole (375 ml) Artikelnummer 7787 Italien
Italiensk nationaldessert och italienskt nationalvin! I stövellandet har alla fått Moscato sedan de lärde sig stå på benen första gången. Förföriskt gott och läskande…

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 180 g strösocker
  • 2 dl marsalavin
  • 2 dl färska bär t ex jordgubbar hallon eller blåbär
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Ta äggvitan och vispa ihop med sockret över ett vattenbad, så det blir poröst.
  2. Tillsätt marsalavin (alt cognac).
  3. Blanda i de färska bären, lite i taget medan du vispar.
  4. Servera i cocktailglas, och toppa med citronmeliss och färska bär.