Anchochilikryddad tomat- och potatissås

Anchochilikryddad tomat- och potatissås
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Anchochilikryddad tomat- och potatissås

10 ingredienser

10 m

Krämig tomatsås med potatis och anchochili. Potatisen fixar en fin konsistens, perfekt när du inte vill använda mejeriprodukter!

Ingredienser

portioner
  • 400 g tomat
  • 1 anchochili
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 knipplök (eller 0,5 lök)
  • 2 msk rödvinsvinäger (eller balsamico)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk muscovadosocker
  • 4 små potatisar, kokta

Gör så här

  1. Skär ner tomater, paprika och lök i mindre bitar och mixa, i en matberedare eller mixer, tillsammans med övriga ingredienser till en slät sås, smaka av med salt och peppar.