Ananasskinka

Ananasskinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ananasskinka

6 ingredienser

I stället för vanlig flintastek.

Ingredienser

portioner
  • 2 skivor färsk skinka, vardera ca 2 1/2 cm tjocka
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • 1 förp krossad ananas [ca 375 g]
  • 3-4 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krydda köttet runtom med salt, peppar och paprika. Lägg en skiva i en långpanna eller rymlig ugnsform. Bred senap över.
  2. Låt ananasen rinna av, spar spadet. Bred ananasen över skinkan. Bred senap också på den andra skinkskivan och lägg den med den bredda sidan över.
  3. Stek klart mitt i ugnen och späd med ananasjuicen då och då. Beräkna stektiden till 1 1/2 – 1 3/4 tim. eller tills en stektermometer visar 75 – 77°.