Ananasplättar med glass och apelsin

Ananasplättar med glass och apelsin
Foto: TV4

Lite annorlunda plättar med ananas i smeten serveras här med glass och apelsiner.

8 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st färsk ananas
  • 2 st ägg
  • 50 g mascarpone
  • smör att steka i

Till servering:

  • 0,5 dl lönnsirap
  • 4 kulor chokladglass
  • 2 st apelsiner

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär fruktköttet i små, små bitar. Lägg i en skål. Vispa upp äggen och blanda med ananas och mascarpone.
  2. Skär bort ungefär 2 cm i ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär apelsinerna till hinnfria klyftor genom att skära mellan hinnorna. Håll dig över en skål, så saften tas tillvara.
  3. Stek 8 plättar i smör på medelvärme. Blanda apelsinsaften med lönnsirap. Lägg upp två och två med lönnsirap emellan. Dekorera med glass och apelsinfiléer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept