En god och saftig kaka som även passar att göra i en ringform. Då kan man fylla hålet med mer ananas och hackade valnötter och kanske lyxa med lite vispad grädde.
Ingredienser
250 g smör
3 dl strösocker
4 ägg, separera vita och gula
1,5 dl krossad ananas
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5,5 dl vetemjöl
1 förp valnötskärnor (påse)
smör, till formen
ströbröd, till formen
Gör så här
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång kakform.
Rör smöret och socker vitt. Tillsätt äggulorna en i taget och därefter ananasen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Hacka valnötskärnorna grovt och tillsätt dem. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem sist.
Slå smeten i formen. Grädda i nedre halvan av ugnen en dryg timme. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.