Ananaskaka

Ananaskaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ananaskaka

10 ingredienser

En god och saftig kaka som även passar att göra i en ringform. Då kan man fylla hålet med mer ananas och hackade valnötter och kanske lyxa med lite vispad grädde.

Ingredienser

portioner
  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg, separera vita och gula
  • 1,5 dl krossad ananas
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1 förp valnötskärnor (påse)
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång kakform.
  2. Rör smöret och socker vitt. Tillsätt äggulorna en i taget och därefter ananasen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Hacka valnötskärnorna grovt och tillsätt dem. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem sist.
  3. Slå smeten i formen. Grädda i nedre halvan av ugnen en dryg timme. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.