Ananaskaka

Ananaskaka
Foto: TV4

En god och saftig kaka som även passar att göra i en ringform. Då kan man fylla hålet med mer ananas och hackade valnötter och kanske lyxa med lite vispad grädde.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 250 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg, gulor/vitor separat
  • 1,5 dl krossad ananas
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5,5 dl vetemjöl
  • 1 påse valnötskärnor
  • smör + ströbröd till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa en avlång kakform.
  2. Rör smöret och socker vitt. Tillsätt äggulorna en i taget och därefter ananasen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem. Hacka valnötskärnorna grovt och tillsätt dem. Vispa vitorna hårt och vänd ner dem sist.
  3. Slå smeten i formen. Grädda i nedre halvan av ugnen en dryg timme. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept