Ananas med karamellsås

Ananas med karamellsås
Foto: TV4

En äkta karamellsås så smälter man först socker och rör sedan ned smör och grädde. Att göra tvärtom går dock alldeles utmärkt och gör såsen lika god, men lite mer lättlagad. Såsen blir lika god tillsammans med alla sorters frukt och glass.

8 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st stor ananas
  • 2 st kiwi, skivade
  • 1 paket glass med nötter

Sås:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk sirap
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vanilj

Gör så här

  1. Blanda grädde, sirap och socker och koka upp.
  2. Vispa ner smöret i små klickar. Koka 10-15 min. Ta av värmen, rör ned vaniljsocker.
  3. Skär fyra skivor av ananasen, lägg på tallrik.
  4. Lägg på skivad glass, slå på sås. Garnera med kiwi.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept