Coleslaw utan majonnäs

20 min
6
Från Nyhetsmorgon

En coleslaw med majjo kan bli riktigt mäktigt. Speciellt om man ska äta det till fet mat. Här kommer en fräschare variant som passar superbra till revbensspjäll och grillat kött /Amir

15 september 2014
Visa mer
20 min
6

Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl honung
  • 1 msk favoritsenap
  • 1 kryddnejlika, malen
  • salt och svartpeppar
  • 600 g spetskål, strimlad
  • 2 spetspaprika, tunt skurna
  • 3 salladslökar, finhackad
  • 1 mango, skalad och strimlad
  • 1 näve mynta, grovhackad

Gör så här

  1. Blanda ihop olivolja, vinäger, honung, senap, kryddnejlika, salt och peppar till en dressing.
  2. Lägg spetskål, spetspaprika, salladslök i en skål och häll över dressingen. Blanda runt ordentligt.
  3. Lägg på mango, toppa med mynta och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept