Carpaccio på pilgrimsmussla

Carpaccio på pilgrimsmussla
Foto: tv4

Elegant förrätt med carpaccio gjord på pilgrimsmussla. Gurka, mango, rågbröd och brynt smör gör det lilla extra.

2 april 2014
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 8 färska pilgrimsmusslor
  • 1 mango
  • 1 gurka
  • 1 knippe gräslök
  • 0,5 röd chili
  • 1 lime
  • 2 msk krasse
  • 3 skivor rågbröd
  • 100 g saltat smör
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva pilgrimsmusslorna så tunt det går utan att de går sönder. Lägg skivorna i en skål.
  2. Skala mangon och tärna i pyttesmå bitar s.k. brunoise.
  3. Skala gurka och ta bort det vattniga i mitten. Tärna gurkan i pyttesmå bitar s.k. brunoise.
  4. Finhacka gräslök.
  5. Finhacka chili. Ta inte med kärnhuset.
  6. Dela rågbröd i bitar stora som tumnageln. Fräs i smör tills de blir knapriga.
  7. Bryn smör och sila det.
  8. Häll på limesafte på pilgrimsmusslorna i skålen. Vänta 3-4 minuter.
  9. Lägg upp pilgrimsmusslorna tätt bredvid varandra på ett stort fat.
  10. Strö över mangotärningar, gurktärningar, gräslök och chili.
  11. Strö flingsalt och peppra.
  12. Lägg på rågbrödet och krassen.
  13. Häll över det varma brynta smöret. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept