FFC - Filmjölk Fried Chicken

45 min + 4 h marinering
4
FFC - Filmjölk Fried Chicken
Foto: Frida Wismar

"Jag fastnade för en film på youtube om buttermilk fried chicken. Här är min variant med svensk filmjölk. Krispigt och gott!" /Amir

Tips: Du kan förbereda fram till och med punkt 6. Om du ska ha middagsgäster är det skönt att kunna ha lite lugn och ro när de har kommit.
Dryckestips
Fruktigt vitt vin med lite sötma, till exempel en pinot gris eller en amerikansk pinot noir om du föredrar rött vin.

14 november 2014
Visa mer
45 min + 4 h marinering
4

Du behöver

  • 1 kg kycklingklubbor
  • 5 dl filmjölk
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver eller chiliflakes
  • 2 klyftor vitlök, skalade och pressade
  • 1 tvättad citron, rivet skal
  • 2 msk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk chilipulver eller chiliflakes
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 l frityrolja

Gör så här

  1. Blanda en marinad på filmjölk, paprikapulver, chili, vitlök, citronskal, salt och peppar. Lägg ner kycklingen och låt stå i kylen i 2,5 timme. Låt sedan stå i rumstemperatur i 1,5 timme.
  2. Blanda vetemjöl, paprikapulver, timjan, oregano, chili, salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan till 170 grader i en kastrull eller fritös.
  4. Lyft upp kycklingen och skaka av marinaden, men inte allt.
  5. Doppa kycklingen i mjölblandningen.
  6. Fritera kycklingen i 5 minuter, några bitar åt gången. Lägg kycklingen i en långpanna och kör i ugnen i 20 minuter.
  7. Ta ut kycklingen och fritera den igen, några bitar åt gången, i cirka 5 minuter tills den är gyllenbrun och krispig.
  8. Ät som de är eller med ris, en grön sallad eller coleslaw.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept