Yoghurtpannacotta med skön fruktkompott

30 min + 4 h
4
Från Nyhetsmorgon

Fräsch pannacotta med yoghurt och vanilj. Toppas med kompott gjord på ingefära, mango, physalis, lime och hallon.

3 maj 2014
Visa mer
30 min + 4 h
4

Du behöver

Pannacotta

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • 2,5 dl Lindahls Rysk Yoghurt
  • 1 vaniljstång
  • 4 gelatinblad

Fruktkompott

  • 2 msk socker
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 0,5 mango
  • 4 physalis
  • 1 msk limesaft
  • 1 näve hallon

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skrapa ur vaniljstången och koka upp med vispgrädde och socker. Ta bort från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner den i grädden tills den har smält. Vänd ner yoghurten i grädden och häll upp i glas eller portionsformar. Ställ kallt 4-6 timmar.
  3. Koka upp vattnet, sockret och ingefäran. Låt svalna och häll i limesaften.
  4. Skär mangon och halvera physalisen. Lägg det i sockret och ställ kallt i en timme.
  5. Ta ut pannacottan ur kylen, arrangera fruktkompotten på och toppa med hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept