Amerikanska revbenspjäll

Amerikanska revbenspjäll
Foto: TV4

Att koka spjällen före stekning är en utmärkt metod som ger saftiga spjäll och en försäkran om att de hinner bli riktigt genomstekta innan de bränner på utsidan. Stek spjällen över grillglöd eller i ugn. Beräkna då ca 30 minuter på 180 grader. Vänd gärna spjällen under tiden. Servera med god bön- och paprikasallad.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg revbenspjäll
  • 2 dl chilisås
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver

Gör så här

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en stor gryta, lägg i spjällen och koka upp. Skumma ytan och sjud ca 30 min på lägsta värmen.
  2. Ta upp det halvkokta köttet och låt kallna.
  3. Blanda övriga ingredienser och pensla köttet.
  4. Grilla sakta och vänd ofta tills köttet är klart.
  5. Grillade äppelhalvor till. Sallad av röda bönor, grön paprika, salladskål och tomater. Vinägretten över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept