Amerikanska revbenspjäll

Amerikanska revbenspjäll
Foto: TV4

Välj tunnskurna revbenspjäll. Ett tips för utomhusgrillen är att göra spjällen klara i ugnen och sedan bara värma dem på grillen, för att få den rätta känslan.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 2 kg revbenspjäll

Grillsås:

  • 0,5 dl hackad lök
  • 1 msk smör
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk worchestershiresås
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • 2 msk farinsocker
  • 2 dl chilisås
  • 1,5 dl rött vin
  • salt och paprikapulver

Tillbehör:

  • kokt ris med russin

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Fräs löken blank med smöret i en kastrull, blanda sedan ner övriga ingredienser till såsen och småkoka den 20 minuter.
  2. Lägg spjällen i en långpanna och täck med folie. Sätt dem mitt i ugnen ca 20 min. Ta bort folien, sänk till 175° och pensla sås över. Stek 1 1/2-2 timme och pensla med resten av såsen under tiden. Vänd dem efter halva tiden.
  3. Skär spjällen i portionsbitar. Kokt ris med russin är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept