Amerikansk färsring

Amerikansk färsring
Foto: TV4

Tomatsoppa smaksatt med vinäger och lite farinsocker höjer smaken på färsen. Variera tillbehören med soltorkade tomater i olja och svarta oliver och det amerikanska blir mer italienskt.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 600 g rökt skinka
  • 300 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 2 dl smulade grahamskex
  • 1,75 dl mjölk
  • 2 krm 4-kryddor

Sås:

  • 1 burk tomatsoppa
  • 0,5 dl röd vinäger
  • 1 msk farinsocker
  • 1,5 tsk senap

Tillbehör:

  • gröna ärter
  • majskorn

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Hacka skinkan fint, gärna i matberedare. Blanda med färsen och övriga ingredienser till en smidig färs. Slå färsen i en vattensköljd ringform.
  2. Blanda alla tillbehör till såsen. Koka upp och slå därefter ca 1/4 av såsen över färsen i formen. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter och slå därefter på lika mycket sås igen. Stek klart ytterligare ca 30 minuter.
  3. Slå av lite sky från formen. Vänd upp färsen på ett fat, garnera med tillbehören och servera med resten av såsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept