Koka hallonen i en kastrull till de mjuknat. Sila hallonen och mät upp 300 gram puré. Tillsätt muscovadosockret i hallonpurén, rör om till purén är helt slät.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Vispa ihop (för hand) ägg, mjölk och rapsolja. Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Häll i hallonpurén och rör till du har en slät smet.
Smöra tre formar à 20 cm och lägg bakplåtspapper i botten. Häll lika delar smet i varje form. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna.
Mjölkchokladganache
Hacka mjölkchokladen i mindre bitar. Värm grädden (får ej koka).
Slå den varma grädden över mjölkchokladen och rör om till all choklad har smält. Låt svalna men ej stelna.
Maräng
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda äggvitor, 1/3 av sockret och citron. Vispa försiktigt tills det börjar skumma. Häll ner resten av sockret och vispa på hög hastighet till du har en fast maräng.
Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut marängen på plåten. Grädda i ca 45 min.
Smörkräm
Vispa det rumsvarma smöret ljust och luftigt. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa ca 1 min. Tillsätt grädde och vaniljextrakt, fortsätt vispa till allt är väl blandat. Färga till valfri färg med pastafärg alt. hushållsfärg.
Jordnötssmör
Mixa jordnötterna till de är krämiga. Blanda med honungen.
Montering
Skär bort ev ojämnheter som kan ha blivit på tårtbottnarna så de har en jämn yta. Lägg första botten på en tårtbricka, lägg ett lager jordnötssmör på botten och sedan smörkräm. Sätt några färska hallon i smörkrämen. Sedan lägger du nästa botten ovanpå smörkrämen och upprepar samma sak. Avsluta med att lägga sista botten högst upp. Nu ska du ha flera lager med smörkräm, hallon och jordnötssmör.
Spackla hela tårtan med smörkrämen och jämna till alla kanter och toppen av tårtan så den får jämna kanter. Kyl tårtan så att smörkrämen stelnar.
Ta fram tårtan och häll den avsvalnade mjölkchokladganachen på toppen av tårtan och låt lite av ganachen rinna nedför sidan på tårtan. Kyl tårtan så ganachen hinner stelna.