Ambrosiarutor

Ambrosiarutor
Foto: TV4

En saftig och frisk kaka, som går snabbt att baka i långpanna. Vill du frysa kakan, gör det innan du glaserar den, så blir den fräschare när du tinar den.

10 november 2010
Visa mer
24

Du behöver

  • 200 g smör, smält
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 apelsin, rivet skal + saft
  • 1 citron
  • Glasyr:
  • 3 dl florsocker
  • pressad apelsinsaft
  • 1 ask syltade apelsinskal
  • smör till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Lägg ett bakpapper i en långpanna. Pensla med lite smör och strö på lite mjöl.
  2. Vispa ägg och socker vitt. Blanda mjöl, bakpulver och rivet citrusskal och vänd ned. Rör ner smöret till en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  3. Lägg ett bakpapper och en plåt över den färdiga kakan och låt den svalna. Rör ihop glasyren, bred över och strö på apelsinskal. Skär kakan i bitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept