Ambrosiakaka

Ambrosiakaka
Foto: TV4
Jul

En riktigt gammal goding. Saftig med sötsur glasyr med hackade apelsinskal. Hållbar och uppskattad.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl grädde
  • 150 g smör, smält
  • Garnering:
  • 3 dl florsocker
  • pressad saft av 1 apelsin
  • ev 2-3 msk apelsinlikör
  • 1 påse syltade apelsinskal
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt.
  2. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, sen grädden och sist smöret.
  3. Slå smeten i smord och bröad kakform. Grädda i nedre halvan av ugnen cirka 30 minuter.
  4. Vänd upp kakan när den har svalnat. Låt kallna.
  5. Rör ut florsockret med lite av apelsinsaften och slå resten över kakan + eventuellt likör. Bred glasyren över kakan och strö på apelsinskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept