Amazing hummertacos à la Frieberg

40 m
4
Amazing hummertacos à la Frieberg
Foto: TV4
40 m
4

Du behöver

Guacamole

  • 6 mogna avokado
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 msk lime, pressad
  • 5 romantica tomater, finhackade
  • 1 grön chili, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Kimchimajonnäs

  • 1 burk majonnäs (ca 400 g)
  • 0,5 msk vinäger
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk Kimchijuice
  • Sherryvinäger efter behag

Servering

  • 6 förkokta humrar
  • 1 lime, saften
  • 1 pkt Santa Maria Taco Shells
  • 0,25 isbergssalladhuvud
  • 1 kruka gräslök
  • 1 lime, klyftor

Gör så här

  1. Guacamole
    Grovhacka avokadon och finhacka schalottenlöken. Blanda ihop med 0,5 pressad vitlöksklyfta.
  2. Pressa i limen, blanda i de finhackade tomaterna och chilin. Tillsätt några droppar olivolja och smaka av med salt och peppar. Ställ undan fram till servering.
  3. Kimchimajonnäs
    Blanda ihop alla ingredienserna till majonnäsen i en skål och ställ undan fram till servering.
  4. Servering
    Ta ut hummerköttet, hacka efter eget behag och lägg i en bunke och tillsätt några droppar pressad lime.
  5. Finhacka isbergssalladen.
  6. Lägg guacamolen i botten på tacoskalen, fyll på med isberssallad. Lägg den hackade hummern som en bädd över och spritsa tacosen med majonnäsen och finhackad gräslök. Servera tillsammans med limeklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept