Amaretti - se & gör

Johan Sörberg bakar italienska kakor med en tydlig smak av mandel. Välj en äkta mandelmassa för bäst resultat. Spela klippet för att se hur du bakar kakorna steg för steg.

22 november 2016
Visa mer

Du behöver

  • 250 g mandelmassa av bra kvalitet
  • 125 g strösocker
  • 75 g äggvita
  • 1 citron, finrivet skal
  • florsocker, till pudring

Gör så här

  1. Riv mandelmassan grovt. Blanda ihop med strösocker och rivet citronskaö. Tillsätt äggvitan pö om på och blanda till en klumpfri smet
  2. Spritsa ut små bollar, sikta över rikligt med florsocker och låt stå i rumstemperatur 12-24 timmar.
  3. Knip ihop bollarna med 3 fingrar, spela gärna klippet för att se hur Johan gör.
  4. Grädda kakorna i 3-5 minuter, 230 grader. De ska bara få lite färg men vara mjuka inuti.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept