I samarbete med Scan

Alspånsrökta revben med lönnsirap- och valnötsglaze och äppelcoleslaw

30 m
4
Alspånsrökta revben med lönnsirap- och valnötsglaze och äppelcoleslaw
Foto: Scan
30 m
4

Du behöver

  • 1 förp Scans Svenska revben, alspånsrökt

Glaze

  • 1 dl lönnsirap
  • 1 röd chili
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl valnötter, hackade

Coleslaw

  • ¼ huvud vitkål
  • 2 äpplen
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl majonnäs
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till glazen. Grilla hela revbenet runt om tills det får fin färg. Lägg sedan revbenet på indirekt värme på grillen tills det är varmt rakt igenom. Pensla revbenet med glazen sista minuten under grillningen.
  2. Strimla vitkålen fint och riv äpplena på den grova sidan av rivjärnet. Pressa vitlöken och blanda ihop allting med majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera coleslawen med de saftiga revbenen!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept