Allt för grillälskare

Grillade godsaker

Gott till grillat

Gott och grönt på grillen

Dippat och klart

Grilla Säkert!

Tips från Stockholms brandförsvar

• Kontrollera med brandförsvaret på din ort att det inte är eldningsförbud.
• Den som tänder grillen har ansvaret för säkerheten.
• Placera grillen stadigt och långt ifrån husvägg, plank eller annat som kan börja brinna.
• Ha vattenslang eller hink med vatten nära så att du kan släcka.
• Lämna aldrig grillen utan bevakning.
• Elda bara med grillkol eller bricketter.
• Tänd gärna grillen med el-tändare.
• Använd aldrig T-sprit för att tända en grill som slocknat. Det är livsfarligt. Flaskan kan explodera.
• Låt grillen stå ute med locket på till nästa gång du grillar.
• Dränk engångsgrillen i mycket vatten.
• Känn efter att kolen/askan är kall innan du slänger den. Kan du hålla i kolen med fingrarna är den kall nog att slängas. Annars får du låta grillen stå med ett lock på eller dränka kolen i vatten. Då slipper du vara den som orsakar en brand. Många gräs- och markbränder orsakas av slarv vid grillning, men också bränder på balkonger, trädäck och altaner. När maten är grillad glöms grillen som sprätter gnistor eller så ser man inte efter att kolen är kall innan den slängs.