Älgtartar med wasabi, päron, majonnäs och katsuobushi

12 snittar
12 snittar

Du behöver

  • 240 g älgfilé, fint tärnad
  • 1 tsk wasabi
  • 3 msk ljus soja
  • 1 msk salladslök, finhackad
  • 12 tunna skivor päron
  • 2 msk japansk kewpie majonnäs, se nedan (alt. vanlig)
  • 1 tsk svarta sesamfrön
  • 12 nypor katsuobushi

Japansk kewpie mayonnaise

  • 2 äggulor
  • 1 msk risvinäger
  • 2 msk yuzu- eller citronjuice
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 3 dl rapsolja
  • 3 msk ljummen dashibuljong (dashipulver + vatten)

Gör så här

  1. Blanda älgen med wasabi, soja och salladslök.
  2. Gör 12 små puckar av tartaren och placera på päronen. Toppa med lite japansk majonnäs och sesamfrön och sist lite katsoubushi.
  3. Majonnäs
    Använd en hög behållare precis tillräckligt stor för att rymma en stavmixer. Lägg ner, i denna ordning, äggulor, vinäger, yuzu, dijonsenap och olja. Blanda på högsta hastighet långsamt nerifrån och upp tills den är helt slät. Tillsätt dashibuljongen. Alternativt, lägg alla ingredienser utom oljan i bunken till en vanlig matprocessor. Sedan med blandaren igång, ringla långsamt i matolja tills en slät krämig emulsion bildas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept