Älgskavsgyta med potatis

Älgskavsgyta med potatis
Foto: TV4

Ta ut älgskavspaketet ur frysen ungefär 2 timmar innan du ska använda det. Då hinner det tina lagom mycket för att gå lätt att skära.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g fast potatis
  • 250 g djupfryst älgskav
  • 200 g djupfrysta, skivade champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 3 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl svampbuljong
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 2 tsk kinesisk soja

Till dekoration:

  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i stora bitar. Koka dem ca 10 minuter i lättsaltat vatten. Låt skavet tina tills det går bra att skära och skär det tvärsöver i breda strimlor. Skala och hacka löken.
  2. Lägg champinjonerna i kall panna, sätt på värmen och låt så mycket vatten som möjligt fräsa ur svampen. Lägg i lite smör och fräs den sista stunden i smör.
  3. Bryn skavet och lägg över det i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan. Strö över mjöl, salt, peppar och timjan och rör om. Spä med buljong, rör om och koka ca 5 min. Tillsätt créme fraîche, soja och potatis och koka ytterligare några minuter. Dekorera med färsk timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept