Älgrullader med bacon och ris

Älgrullader med bacon
Foto: TV4

Älgrullader med bacon och ris

Av: Mona - Hagfors

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

50m

Rullader på ryggbiff av älg får här smak av bacon, serveras med gräddig sås och jasminris

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rullader

  • 600 g ryggbiff av älg
  • 280 g bacon
  • 1 krm salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 5 msk smör, till stekning
  • 5 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3-4 msk maizenaredning
  • 4 dl grädde

Tillbehör

  • jasminris, för 4 portioner enligt anvisning på förpackning
  • tomat
  • gurka
  • 180 g böngroddar

Gör så här

Älgrullader

  1. Tina köttet och skär det i tunna skivor. Banka ut så att det
  2. blir tunt och lägg bacon på/i och rulla i hop till rullader.
  3. Sätt i tandpetare så att rulladerna håller ihop, salta o peppra.
  4. Stek rulladerna i stekpanna med smör tills de har fått en fin färg.
  5. Lägg över i en gryta med vatten och buljongtärningarna, låt puttra så att rulladerna blir möra. Ta ur tandpetarna (använd föredragsvis plasthandskar).

Sås

  1. Spara den vätska som rulladerna har kokats i. Red den med maizena mjöl och grädde.
  2. Låt koka upp och smaka av, tillsätt mer kryddor om det behövs.

Tillbehör

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skiva gurka och tomater.

Servering

  1. Servera älgrulladerna tillsammans med såsen, jasminris och de skivade grönsakerna samt böngroddar.